středa 6. března 2013

Provincie Granada - Lyžařské středisko Pradollano

Andalusie tedy není jen oblast, kde si můžete užít teplého počasí a letních měsíců, ale také místo, kde se nachází jeden z nejlepších lyžařských resortů Evropy vzdálený pouze 120 km od centra Costa del Sol, Málagy.

Pradollano
Pradollano
Lyžařské středisko Pradollano v pohoří Sierra Nevada je jedním z nejlepších v celém Španělsku. Nachází se pouze 25 km od města Granada, do kterého se snadno dostanete letecky přes Madrid. V poslední době se stává oblíbenou destinací pro mnoho Evropanů, protože nabízí kombinaci zimních radovánek a blízkosti historických krás Granady.

 Pradollano
 Pradollano
Pradollano najdeme v nadmořské výšce mezi 2100 a 3300 metrů nad mořem, což v zimních měsících garantuje dostatek sněhu po dlouhou dobu. Lyžařská sezóna je tu nejdelší z celé Evropy, během listopadu začne padat první sníh a lyžovat tu můžete obvykle až do konce dubna. Pradollano nabízí 62 km sjezdovek, které jsou vhodné pro lyžaře všech úrovní.  Jestliže máte rádi krásné scenérie, přírodu a odpočinek mezi horskými masivy, jste tu na správném místě.

Pradollano
Pradollano
Během vánočních svátků a oslav konce roku je Pradollano plné turistů a koná se zde mnoho akcí a oslav. Je to skvělé místo pro trávení času s rodinou, přáteli a příbuznými, protože je tu mnoho restaurací, příjemných hospůdek a klubů. Navíc je Granada jen nedaleko a autem se za méně jak hodinku můžete dostat až do centra města.

Pradollano
Pradollano
Nejlákavější  je na Sierra Nevada pravděpodobně skvělé počasí. Během lyžařské sezóny je více jak 70% dní slunečných a v kombinaci s upravovanými sjezdovkami a sněhovými podmínkami se řadí k nejlepším lyžařským střediskům. Není neobvyklé, že při jarním lyžování dosahují teploty takových výšek, že byste nejraději odhodili všechny svršky a vyrazili na pláž. Super moderní lyžařské oblečení je tady nanic stačí lehká bunda, teploty se zde pohybují převážně kolem nuly.

 Pradollano
 Pradollano
Ceny v Pradollanu jsou přiměřené kvalitě a službám, a také tomu, že se jedná o nejjižněji položené lyžařské středisko v Evropě a zároveň jediné v celém dalekém okolí.

  Pradollano
  Pradollano

Žádné komentáře:

Okomentovat