čtvrtek 21. července 2011

Venta

"Venta" je Andaluský název pro silniční bar nebo restauraci.  Návštěva Ventas je ideální způsob, jak ochutnat opravdu domácí Andaluské jídlo za málo peněz. Ventas, jsou zároveň většinou rodinným podnikem a tak mívají nevšední atmosférou místa a přátelským servisem. Některé Ventas mají i velmi dlouhou historii a jsou v provozu i více než sto let.

Venta La Buttibamba
Venta La Buttibamba
Vybavení Ventas je vždy jednoduché, prosté a skládá se převážně z baru a stolů v jedné místnosti. Větší  Ventas mívají i samostatnou jídelnu a někdy i venkovní terasu Nabídka jídel je omezená, ale nejhlavnější je denní menu.

Menu del Dia (denní menu)

Denní menu je ten důvod proč jít na jídlo do Ventas. Menu je zpravidla o třech chodech a bývá k dispozici většinou pouze od pondělí do pátku. V denním menu jsou nabízena zpravidla Andaluská domácí jídla pravděpodobně stejná, jako bývala před staletími. Denní nabídka se řídí sezónní dostupností surovin a odráží roční období. Suroviny pocházejí převážně jen od místních dodavatelů.

V ceně denního menu je zahrnut nápoj, (pivo, víno, voda) předkrm, hlavní chod a dezert nebo káva. Většina Ventas nabízí tři nebo i více jídel pro každý chod jídla. Ceny za denní menu se pohybuje z místa na místo, ale začínají kolem 7 eur na osobu.

Vybavení
Vybavení 
Carta
Carta

Ensalada mixta a Gazpacho
Ensalada mixta a Gazpacho

  Fritura Malaguena
  Fritura Malaguena


Žádné komentáře:

Okomentovat