sobota 25. června 2011

Chiringuito

Chiringuito je plážový bar s převážně sezonním provozem. Většina jich byla postavena bez stavebního povolení a velmi jednoduše. Postupem času se jich ale mnoho zlegalizovalo a přestavělo.

 Chiringuito El Descanso na pláži Costabella .
 Chiringuito El Descanso na pláži Costabella .
Chiringuita mají většinou omezený sortiment. Nabídka se převážně omezuje na jednoduchá místní jídla. Návštěva chiringuita je někdy kulinářský ráj, jindy zase hygienické peklo. Před návštěvou chiringuita doporučuji se dobře porozhlédnout nebo se předem podívat na internetu na hodnocení místních chiringuit návštěvníky.

Ceny v jídelníčku jsou o jednu třetinu, až jednu polovinu větší ve srovnání s obvyklými cenami, což provozovatelé zdůvodňují výjimečným místem a zážitkem z jídla na pláži. Průměrná cena oběda pro dva o dvou chodech s pitím stojí kolem cca 50 EUR. Typickým podávaným jídlem jsou sardinky na špejli, plody moře, ryby pečené v soli a paella.

Pokud najdete dobré chiringuito, určitě ho navštivte. Chiringuita mívají úžasnou atmosféru, moře je blízko, jídla chutnají jinak a Sangria dotvoří tu správnou letní plážovou náladu.


 Sangria
 Sangria
Gazpacho
Gazpacho
Pescado a la sal
Pescado a la sal
 Pescado a la sal
 Pescado a la sal



Žádné komentáře:

Okomentovat