čtvrtek 18. dubna 2013

Golf v Andalusii

Costa del Sol nemá zbytečně přezdívku Costa del Golf. Díky zlepšení infrastruktury v průběhu posledních 20-ti let se Andalusie stala postupem času destinací světové třídy pro milovníky golfu. Vzniklo zde mnoho kvalitních hřišť, která poskytují nezapomenutelný zážitek pro golfové nadšence všech úrovní. Hřiště i služby jsou zde na vysoké úrovni a to zejména na pobřeží. Díky mírnému podnebí a velké koncentraci hřišť jsou zde výborné podmínky pro hru téměř po celý rok.

Většina hřišť se nachází v krásné krajině nebo v blízkosti Středozemního moře. Můžete si vybrat z více jak 90 golfových hřišť roztroušených po celé Andalusii, z nichž 60 se nachází přímo na pobřeží Costa del Sol a 4 z nich jsou zařazeny mezi nejlepších 10 v celé Evropě. Mnoho hřišť se nachází v sousedství luxusních hotelů, které nabízejí skvělé služby včetně restaurací, bazénů, lázní, apod. Během roku se ve spoustě klubů konají různé šampionáty, některé na evropské úrovni, takže si tento sport můžete vychutnat i jako divák.

Golf v Andalusii
Cabopino Golf Club
Mezi hřiště na pobřeží nově přibylo 9 jamkové Greenlife v části Elviria Marbella. Stále populárnější je Cabopino Golf Club s krátkým testovacím 18-ti jamkovým hřištěm, které navrhl španělský architekt Juan Ligues. Rodině zaměřené je hřiště Baviera Golf, které leží východně od Malagy a nabízí nádherný výhled na moře a hory a užijí si ho i mladší hráči.

Golf v Andalusii
Golf v Andalusii

Najdeme zde i obrovské množství 9-ti jamkových hřišť, po kterých volá stále více hráčů a Costa del Sol jim vychází vstříc. Tato hřiště jsou velice příjemná a nabízejí možnost kratších her, což uvítají golfoví nadšenci, kteří nemají tolik času a prostředků. Za zmínku stojí hřiště: Greenlife, El Candado, Monte Paraiso, Alhaurin a Benalmadena Golf.

Golf v Andalusii
Golf v Andalusii
Začátkem roku 2010 otevřel své dveře pro veřejnost Valle Romano Golf Club Resort, který láká na vynikající polohu mezi Středozemním mořem a malebným horským pozadím. Nabízí vysoce kvalitní zážitek jak pro amatéry, tak i pro profesionály. Zahrála si zde taková slavná jména jako Steve Ballesteros a Gonzalo Fernandez-Castaňo. Toto impozantní hřiště bylo navrženo slavným Cabell B. Robinsonem, který je jedním z předních architektů golfových hřišť na pobřeží (mimo jiné navrhl hřiště Finca Cortesin, La Cala a mnoho dalších). Hřiště se rozkládá na 60 hektarech s poměrně dlouhým žlutým odpalištěm (6200 m). Vysoko na svahu je umístěna restaurace s překrásným výhledem na hřiště.

Golf v Andalusii
Golf v Andalusii
Největším golfovým resortem na pobřeží je v současnosti La Cala Golf, který zastřešuje 3 mistrovská hřiště, jsou zde úžasné restaurace a lázně. Po celý rok se zde konají různé soutěže pro hráče všech věkových kategorií a úrovní. Najdeme zde i dobře zásobený proshop a elitní golfovou akademii Davida Leadbettera.

Golf v Andalusii
Golf v Andalusii
Golf v Andalusii
Golf v Andalusii

Žádné komentáře:

Okomentovat